Bize Ulaşın: 0(530) 824 29 13

Hukukun önemli bir parçası olan gayrimenkul hukuku, Türkiye'de eşya hukukuna ilişkin uyuşmazlıkların büyük bir çoğunluğunu oluşturmaktadır. Gayrimenkul hukuku, içerisinde birçok detayları ve istisnaları ile birlikte oldukça geniş ve karışık bir hukuk dalıdır. Bu alanda, hukuki danışmanlık almadan hareket edenler, birçok zorluklarla karşılaştıkları gibi, ileride meydana gelecek ciddi sıkıntılara da sebep olabilmektedirler. Ayrıca, yabancıların gayrimenkul edinme hakkı, Türkiye mevzuatında girift bir hal almaktadır.

Ülkemizde Cumhuriyetin kuruluşundan beri özellikle toprak rejiminin kadastral çözüme kavuşmaması veya geç kavuşması sebebiyle gerek köylerde ve gerekse şehirlerde gayrimenkul problemleri baş ağrıtacak şekilde toplumsal ve adli bir yara olarak devam etmiştir. Gayrimenkul hukuku çok önemli olmasına rağmen kendine özgü kuralları ve karmaşıklığı nedeniyle özel uzmanlığı gerektirmektedir. Özellikle sınır uyuşmazlıkları, kat karşılığı inşaat sözleşmeleri, kira, tahliye, kat mülkiyeti ve buna bağlı olarak site yönetimi sorunları önemli uğraş konularını oluşturmuştur.

Gayrimenkul hukukunun başlıca konuları şunlardır:

1. Ecri misil davaları

2. El atmanın önlenmesi (müdahalenin men-i) davaları

3. Her türlü irtifak hakkının kurulmasına ilişkin davalar

4. İpotek ihtilaflarından doğan davalar

5. İstihkak davaları

6. İzale-i Şüyuu (Ortaklığın Giderilmesi) davaları

7. Kamulaştırma davaları

8. Kat mülkiyeti yasasından kaynaklanan uyuşmazlıklar

9. Kira bedelinin tespiti davaları

10. Önalım (şufa) davaları

11. Tapu iptal ve tescil davaları

12. Tapu Müdürlüğü ile kişiler arasındaki dava ve ihtilafların takibi

13. Tapu kayıtlarında mevcut hataların düzeltilmesine yönelik davalar

14. Tahliye davaları

<
ceza hukuku

Ceza Hukuku

Suç ve ceza kavramlarını inceleyen kamu hukukunun bir alt dalıdır. Ceza hukuku, Genel Ceza ve Özel Ceza hukuku olarak ikiye ayrılmaktadır.

İnsan Hakları Hukuku

İnsanların sırf insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları, hiçbir güç ve iktidar tarafından kendilerine bağışlanmadığı buna rağmen var olan onur ve şerefini, yaşamını, huzurunu ve kişiliğini koruyan hak ve özgürlüklere sahiptir. İnsan haklarının korunması ve gelişmesi artık ulusal sınırları aşıp uluslararası bir boyuta varmıştır.

insan hukuku
spor hukuku

Spor Hukuku

Sporun kişi ve toplumun ekonomik, sosyal, bedensel ve zihinsel açısından insan gelişimine etki ve katkısı nedeniyle büyük önem arz ettiği günümüzde, gelişmiş ülkeler tarafından hukukun ayrı ve önemli bir dalı olarak kabul edilmekte ve sporun vazgeçilmez bir parçası olarak hukuk dünyasında yerini aldığı görülmektedir.

Yabancılar Hukuku

Yabancı, bir devlette bulunup da o devlettin vatandaşlığını iddiaya hakkı olmayan gerçek ve tüzel kişilere denilir. Ancak yabancı kişinin bir devlette geçici veya daimi otursun sırf yabancı olması onun birçok hak ve özgürlüğe sahip olmadığı anlamına gelmemektedir.

yabancılar hukuku
Gayrimenkul hukuku

Gayrimenkul Hukuku

Hukukun önemli bir parçası olan gayrimenkul hukuku, Türkiye'de eşya hukukuna ilişkin uyuşmazlıkların büyük bir çoğunluğunu oluşturmaktadır. Gayrimenkul hukuku, içerisinde birçok detayları ve istisnaları ile birlikte oldukça geniş ve karışık bir hukuk dalıdır.

Kentsel Dönüşüm Hukuku

Ülkemizde konutların, sağlıksız, inşaat tekniğine aykırı, imar kurallarına aykırı, deprem riskine karşı korunaksız, şehir imarı ve mimari durumu felç etmesinden başlıca olmak üzere yaşanan olumsuzluklar nedeniyle kentsel dönüşüm hukuku ve ilgili yasaları zorunlu hale gelmiştir.

Kentsel Donusum Hukuku
aile hukuku

Aile Hukuku

Bilindiği üzere geçmiş, halen ve gelecekte toplum, kavim ve devletlerin temeli aile kurumu üzerinde temellendirilmiştir. Bu nedenle insanlığın ve huzurun temel kaynağıdır. Ancak önemi, işlevi ve sorunları açısından başlıca kendisine has uyuşmazlık ve problemlerin de kaynağı olmuştur.

İdare Hukuku

İdare hukuku, kaynağını ve temelini anayasada işaret edilen ve tanınan, idarenin faaliyet ve örgütlenmesine ilişkin normları öngören, kamuya tanınan üstünlük ve imtiyazlar ile bireye tanınan hak ve özgürlüklerin dengelenmesini sağlayan hukuk dalıdır.

 İdare Hukuku
Vergi Hukuku

Vergi Hukuku

Bilindiği üzere, toplumun huzur, düzen ve güvenliğini sağlayan en temel kurum olan devlet, bu devasa yapısıyla aynı zamanda devasa bir harcama ve kaynağa da sahip olması gerekir. İşte bu harcama ve kaynağın da ana membaı vergilerdir.